De pracht van blauwe steen bij je thuis

Een duurzaam en mooi natuurproduct, dat is blauwe steen. Deze natuursteen herken je aan de blauwgrijze kleur en is meteen ook de bekendste natuursteen der natuurstenen. Blauwe steen kan op verschillende manieren bewerkt worden en past zo bij elk type interieur, van klassiek tot modern. Welke unieke eigenschappen heeft blauwe steen verder nog en op welke manier kan je de natuursteen integreren in je woning? Vloer & Natuursteen Hermans is de expert bij uitstek om je dat allemaal te vertellen!

Blauwe steen van verschillende oorsprong

Als je een dorpel of een oprit in blauwe steen wil bij je thuis, is het goed om te weten dat er diverse soorten van deze blauwgrijze natuursteen op de markt zijn. Zo heb je de Belgische, de Aziatische en de Ierse blauwe steen. Elke variant is uiteraard een echte natuursteen, maar ze hebben elk hun eigen specifieke uitstraling. De duurdere Belgische variant kenmerkt zich bijvoorbeeld door allerlei kleine fossieltjes en schelpjes die in de Ierse blauwe steen iets subtieler terugkomen. Deze Ierse natuursteen is ook wat egaler en fijner van structuur. De goedkopere Aziatische blauwe steen lijkt dan weer het meest op de Belgische steen, maar vertoont wat meer witte lijntjes. Binnen de Aziatische blauwe steen heb je verder ook nog de Vietnamese variant die meer kleurnuances vertoont en de Chinese kalksteen die een opvallend donkerdere kleur heeft met vlekvorming. Hoewel het uiterlijk (en ook de prijs) wat verschilt van deze drie soorten blauwe steen, bieden ze dankzij hun duurzaamheid alle drie een erg interessante prijs-kwaliteitsverhouding!

Deze natuursteen herken je aan de blauwgrijze kleur en is meteen ook de bekendste natuursteen der natuurstenen.

Blauwe steen binnen- en buitenshuis

Ben je gewonnen voor de schoonheid van blauwe steen? Dan kan je deze natuursteen op allerlei verschillende manieren integreren in je woning. Decoreer er bijvoorbeeld je ramen en deuren mee in de vorm van een mooie dorpel, een knappe raamomlijsting of een stijlvolle vensterbank. Of wil je liever een massieve trap in natuursteen bij je thuis? Dan plaatst Vloer & Natuursteen Hermans een prachtige op maat gemaakte trap in blauwe steen in jouw woning! Deze blauwgrijze steen wordt bovendien heel vaak gekozen voor terrastegels, maar je kan ook binnenshuis de vloeren van je keuken en veranda bekleden met tegels uit blauwe steen… Je bent waarschijnlijk ook al wel eens langs zo’n stevige brievenbus in natuursteen gepasseerd. Wel, blauwe steen leent zich perfect tot het bouwen van moderne, tijdloze brievenbussen en zelfs bloembakken! Verder is de natuursteen perfect te combineren met andere materialen, zoals hout, staal en glas, en met vloerverwarming. Conclusie? De blauwe steen is werkelijk een superieur natuurproduct dat een zeer uitgebreid toepassingsgebied kent.

Tip van de experten: blauwe steen bij je thuis.

Hoe onderhoud je blauwe steen?

Om blauwe steen goed te beschermen behandel je de natuursteen best met de juiste producten. Vloer & Natuursteen Hermans stelt voor om de blauwe steen na de plaatsing te impregneren met Lithofin Vlekstop dat diep tot in de poriën dringt. Voor verder onderhoud kan je bij ons ook terecht voor aangepaste, betrouwbare producten, zoals bijvoorbeeld het onderhoudsproduct voor blauwe steen van Lithofin. Dankzij een eenvoudig en correct onderhoud zal je terras, dorpel en trap in blauwe steen zijn natuurlijke charme en unieke uitstraling bewaren! Houd er echter wel rekening mee dat de kleur van blauwe steen van blauwgrijs naar lichtgrijs zal veranderen als je hem buiten gebruikt voor bijvoorbeeld je terras of oprit.

 

Tip van de experten: blauwe steen bij je thuis

Als leek zie je het verschil tussen Belgische, Ierse en Aziatische blauwe steen niet altijd even snel. Let er dus op dat men de natuursteen verkoopt onder de naam van het echte oorsprongsgebied! Het gebeurt namelijk dat bedrijven bijvoorbeeld de Ierse blauwe steen als Belgische blauwe steen verkopen. Gelukkig kan je bij Vloer & Natuursteen Hermans vertrouwen op een eerlijke samenwerking. Wil jij Belgische blauwe steen bij je thuis? Dan zorgen wij voor echte Belgische blauwe steen!

Verfijn je woning met blauwe steen

Verwerkt in je oprit, vensterbank of keukenvloer: blauwe steen vormt sowieso een echte aanwinst voor je huis. Met dit natuurproduct maak je nooit een foute keuze, of je nu kiest voor grote of kleine tegels, een ruwe of gladde afwerking. Vloer & Natuursteen Hermans verwelkomt je graag in Lichtaart om je nog meer interessants te vertellen over de bijzondere kwaliteiten van blauwe steen!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk