Kies jij voor composiet?

Composiet zie je regelmatig opduiken in verschillende interieurs. Is het door het zeer rijke aanbod aan kleuren, door de stevigheid van het materiaal of nog iets anders? Hieronder ontdek je alvast wat meer over het bijzondere composiet.

 

Werkbladen, tegels en douchewanden van composiet

Composiet kan je op verschillende plekken in huis gebruiken. Meestal wordt het verwerkt tot een keukenblad, maar je kan composiet ook kiezen voor de spoelbak of spatwand in je keuken. Een tweede ruimte in huis waar je dit materiaal vaak ziet verschijnen, is de badkamer. Een douchewand, een douchebak of een wastafel kan je allemaal uit dit materiaal laten maken. Of als je graag een mooi tafelblad of knappe vensterbank wilt in composiet, realiseert Vloer & Natuursteen Hermans dat speciaal voor jou. Je kan er zelfs tegels van laten maken voor op je vloer. Dit materiaal biedt dus heel wat mogelijkheden voor je interieur. Gebruik composiet echter niet buiten, want dan verandert de mooie kleur ervan… Geef ons een seintje voor meer info!

Dit maakt composiet zo interessant.

Dit maakt composiet zo interessant

Een werkblad, vensterbank of douchebak in composiet? Je kiest alvast de kleur die je wil! Composiet is immers beschikbaar in elke kleur. Zo kan je het materiaal perfect afstemmen op de rest van je interieur en een mooi geheel creëren. Je hoeft trouwens niet te vrezen voor scheurtjes in het oppervlak, want die komen praktisch niet voor. En heb je graag een keukenblad of douchewand uit één stuk? Dan is dat met composiet geen enkel probleem, want de platen die we bij Vloer & Natuursteen Hermans gebruiken zijn altijd ongeveer 3m op 1m30 groot en kunnen dus ook als één stuk worden gebruikt. Bovendien zijn de platen in composiet al beschikbaar met een dikte van slechts 12mm, wat redelijk dun is ten opzichte van platen uit andere natuursteen. En dát is wat composiet zo interessant maakt!

Is composiet echte natuursteen?

Marmer, graniet, blauwe steen en zandsteen zijn prachtige voorbeelden van wat de natuur ons schenkt. Die verschillende soorten natuursteen worden gewonnen over de hele wereld, tot platen en tegels versneden en dan bij jou thuis geplaatst. Composiet hoort deels wel en deels niet in dat rijtje van natuursteen thuis. Om composiet te vormen worden namelijk natuurlijke ingrediënten, zoals marmer- of granietkorrels, vermengd met hars. Maar om tot het eindproduct te komen, ondergaat composiet veel bewerkingsprocessen… Daarom wordt op dit materiaal niet het label geplakt van ‘100% natuursteen’, maar behoort composiet uiteraard wel tot de familie van de natuursteen.

 

Tip van de experten: composiet bij je thuis

Vloer & Natuursteen Hermans heeft al wat ervaring opgedaan in de wereld van de natuursteen. Als tip kunnen we bij composiet daarom meegeven dat je dit materiaal best in de gepolijste uitvoering gebruikt. Gepolijst wil zeggen dat de steen een effen oppervlak krijgt en voorzien wordt van een beschermlaag. Wanneer composiet niet gepolijst is, is het materiaal immers erg gevoelig aan vlekken. Zodra er een kras of vlek op zit, kan je die niet meer verwijderen… Kies daarom voor gepolijste composiet en geniet langer van je keukenblad of vloertegels!

 

Meer weten over composiet?

Hoewel composiet een wat hogere prijs heeft door de vele bewerkingen die eraan vooraf gaan, blijft dit materiaal erg geliefd in de keuken en badkamer. Wil je graag meer info over een keukenblad, een vensterbank of een douchewand in composiet? Dan kan je terecht bij Vloer & Natuursteen Hermans in Lichtaart voor een warm onthaal, een professionele uitleg en een correcte plaatsing!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk