Graniet: duurzaam en luxueus

Wat heeft graniet je allemaal te bieden? Vloer & Natuursteen Hermans vertelt het je hier in een notendop. Van mooie terrastegels tot een duurzaam keukenblad: graniet vormt als natuurproduct een ware aanwinst voor je huis. Ontdek hier de uiteenlopende toepassingen van deze natuursteen, net zoals de sterke eigenschappen en het onderhoud van graniet.

Graniet is een natuursteen die je met tal van interessante eigenschappen verrast.

De sterkte(s) van graniet

Graniet is een natuursteen die je met tal van interessante eigenschappen verrast. Het is allereerst een erg duurzaam materiaal dat wordt gebruikt voor allerhande toepassingen, zowel binnen- als buitenshuis. Aangezien graniet in verschillende kleuren beschikbaar is, vind je bovendien voor elke stijl wel de meest geschikte kleur! Houd er wel rekening mee dat graniet meestal gespikkeld of gevlamd is, dus effen kleuren vind je niet terug bij deze natuursteen. Graniet behoudt zijn kleuren trouwens heel goed waardoor je nog langer van dit prachtige natuurproduct kan genieten. Verder is graniet tamelijk goed bestand tegen krassen, vlekken en hitte. Vandaar dat de natuursteen zo geliefd is om bijvoorbeeld als keukenblad te gebruiken… En last but not least, graniet is uiteraard een echt natuurproduct waardoor er geen twee dezelfde stukken bestaan: elke vensterbank, elke trap en elk werkblad is uniek!

Graniet verrijkt je huis langs binnen én buiten

Vloeren, trappen, tegels…: graniet kan je overal in en rond je huis gebruiken! Sommige toepassingen zijn al wat gekender dan andere, maar de kwaliteit blijft natuurlijk altijd hetzelfde. Wil je bijvoorbeeld graag een prachtig keukenblad in graniet om je keuken een instant luxueuze uitstraling te geven? Vloer & Natuursteen Hermans zorgt ervoor! In je keuken kan je ook voor een spatwand of spoelbak in graniet gaan: vertel ons jouw wensen en wij gaan aan de slag. Misschien heb je liever wat graniet in je badkamer? Ook dat is mogelijk in de vorm van een lavabotablet of tegels tegen je badkamermuur. Van deze natuursteen maken we verder ook unieke raam- en deurdorpels die hun mooie kleuren binnen en buiten altijd behouden. Kortom, met graniet kan je heel wat wegen uit. Als expert in natuursteen geeft Vloer & Natuursteen Hermans je met alle plezier nog meer info over de talloze mogelijkheden van graniet bij je thuis!

Welk onderhoud vraagt graniet?

Goed nieuws! Op vlak van onderhoud vergt het niet veel inspanningen om de pracht van graniet zo goed mogelijk te bewaren. Met de juiste onderhoudsproducten en het juiste advies zit je altijd goed. En voor die twee zaken kan je terecht bij Vloer & Natuursteen Hermans! Zo verkopen we het product Lithofin Vlekstop dat je aanbrengt op de natuursteen zodra jouw terrastegels, keukenblad of douchebak in graniet zijn geplaatst. Het is namelijk belangrijk om graniet met het juiste product te impregneren zodat alle poriën worden gedicht en jij zonder zorgen van de schoonheid én duurzaamheid van graniet kan genieten…! Na die eerste behandeling breng je best ook één keer per maand een laagje Lithofin Glansfilm aan wat de kleur en de glans van het graniet zal opfrissen. En dan hebben we nog een laatste raad voor het onderhoud van deze natuursteen bij je thuis: onderhoud en reinig het graniet op regelmatige basis met Lithofin Wash & Clean. Je doet het product bijvoorbeeld in een emmer water en dweilt er eenvoudigweg je vloeren in graniet mee!

 

Tip van de experten: graniet bij je thuis

Wist je trouwens dat graniet niet altijd duur hoeft te zijn om de beste kwaliteit in huis te hebben? De prijs van graniet kan namelijk sterk variëren, maar dat heeft geen invloed op de kwaliteit ervan.

Graniet verrijkt je huis langs binnen én buiten.

Met terrastegels of een werkblad in graniet van 60 euro of van 500 euro per vierkante meter zal je altijd op dezelfde duurzaamheid en schoonheid kunnen vertrouwen. De kwaliteit van graniet verschilt dus niet, het uiterlijk daarentegen wel. De prijs vertelt je namelijk hoe exclusief de natuursteen is: een hogere prijs betekent dat die granietsoort slechts in een beperkte hoeveelheid werd gewonnen. Je betaalt dus voor exclusiviteit!

 

Rust je huis uit met mooi graniet

Met duurzaam graniet geef je onmiddellijk een luxueuze uitstraling aan je huis. Dankzij de uiteenlopende toepassingsmogelijkheden, de verschillende afwerkingen en mooie kleuren van graniet werk je elke ruimte binnen- en buitenshuis af zoals jij wil. Contacteer Vloer & Natuursteen Hermans voor meer informatie over deze excellente natuursteen bij je thuis!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk