Ruwe, doch stijlvolle leisteen

Een klassieke of een heel moderne woonstijl? Met leisteen kan je beide kanten uit. Deze duurzame natuursteen geeft je woning cachet en beschikt bovendien over enkele interessante eigenschappen die je hieronder ontdekt!

 

Leisteen in jouw woning

Je zal leisteen misschien vooral kennen als dakbedekking. Nochtans kent deze natuursteen een breed toepassingsgebied voor zowel in als rondom je huis. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie vloertegels in leisteen om een stijlvolle toets te geven aan je keuken? Of ben je een terras aan het aanleggen en zoek je nog terrastegels? Ook daar kan je leisteen voor gebruiken. In je badkamer past leisteen trouwens ook perfect, in de vorm van badkamertegels. Verder bekleedt Vloer & Natuursteen Hermans ook trappen met deze natuursteen en kan je ons zelfs inschakelen om een wastafel of keukenblad uit leisteen op maat te maken voor jou!

De speciale look van leisteen

Leisteen is waarschijnlijk je oog al wel eens gepasseerd, maar misschien zonder dat je het besefte. Deze natuursteen zie je namelijk vaak op daken liggen, maar kan uiteraard ook binnenshuis op allerlei manieren toegepast worden. Met zijn gegolfd, ruw oppervlak creëert leisteen onmiddellijk een speciale sfeer in huis die zowel weggelegd is voor een klassieke als voor een moderne woonstijl. Qua kleuren mag je je verwachten aan grijze, donkerblauwe, zwarte en zelfs groene en rode tinten die meestal een matte uitstraling hebben. Maar aangezien beelden meer spreken dan woorden, nodigen we je uit om deze natuursteen zelf te komen ontdekken in onze toonzaal in Lichtaart!

 

Wat heeft leisteen jou en je huis te bieden?

Waarom zou je kiezen voor leisteen? Wel, met een vloer of keukenblad in leisteen kies je sowieso voor duurzaamheid.

Wat heeft leisteen jou en je huis te bieden?

Deze natuursteen is niet zo poreus als zandsteen en is dus ook beter bestand tegen allerlei weersinvloeden. Leisteen verkleurt bijvoorbeeld niet in de zon en neemt geen water op. Wist je trouwens dat leisteen een goede warmtegeleider is? Dat verklaart waarom de natuursteen zo populair is om als vloertegels te gebruiken. Hebben we je nieuwsgierigheid geprikkeld en wil je meer weten over de pluspunten van leisteen? Vloer & Natuursteen Hermans is de expert bij uitstek!

 

Tip van de experten: leisteen bij je thuis

Vloer & Natuursteen Hermans heeft ondertussen al heel wat ervaring opgedaan in de wereld van de natuursteen. Als expert in natuursteen raden we je daarom aan om het juiste onderhoudsproduct te gebruiken voor leisteen. Afhankelijk van de plaats waar je leisteen hebt geïntegreerd in je woning, kies je een product dat speciaal ontwikkeld is voor die toepassing. Voor binnen- en buitentoepassingen verschillen de onderhoudsproducten voor leisteen namelijk. Wanneer je bijvoorbeeld een wastafel of keukenblad in leisteen hebt, dan is er Lithofin Leisteenolie dat een beschermende en verzorgende laag aanbrengt op de natuursteen. Dit product mag je echter alleen binnen gebruiken! Verder heb je voor een algemeen onderhoud Lithofin Wash & Clean waar je gemakkelijk je vloer of tegels in leisteen mee kunt poetsen.

 

Laat je verleiden door leisteen

Zoals je ziet heeft leisteen heel wat te bieden en kan de natuursteen perfect gebruikt worden om je woning mooi af te werken. Spreekt de bijzondere uitstraling van leisteen je wel aan? Dan komt Vloer & Natuursteen Hermans bij je langs om je vloer, muur of werkblad te bekleden met deze fraaie natuursteen.

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk