Natuursteen tegels of keramische tegels?

Ga je voor natuursteen tegels of keramische tegels in huis? Bij Vloer & Natuursteen Hermans zijn we al jaren actief bezig met deze materialen en zetten we de verschillen en voordelen van beide graag even op een rijtje.

 

Uitstraling en afwerking van natuursteen tegels

Net zoals bij keramische tegels, is natuursteen te verkrijgen in diverse kleuren en met uiteenlopende afwerkingen. Zo kunnen we elke steen onder andere verzoeten, polijsten of boucharderen. Maar de specifieke uitstraling hangt af van de soort natuursteen. Het gaat immers om echte natuurproducten, waarbij we afhangen van de natuur qua kleuren en structuren. Een overzichtje:

 • Blauwe steen: In de Belgische blauwe steen zie je diverse kleine fossieltjes en schelpjes. Bij de Ierse blauwe steen zijn die wat subtieler en is het oppervlak ook wat egaler en fijner. De Aziatische blauwe steen toont wat meer witte lijntjes en kan je nog verder opdelen in de Vietnamese en Chinese variant, die respectievelijk meer kleurnuances vertonen en een donkerdere kleur hebben met vlekvorming.
 • Graniet: De gespikkelde of gevlamde eigenschappen van graniet maken deze natuursteen erg herkenbaar. Hij is ook in verschillende kleuren te verkrijgen, maar niet in een effen kleur.
 • Marmer: Deze natuursteen heeft een lichte kleur (grijs, roze of wit) en herkenbaar aan zijn unieke kristalstructuur.
 • Leisteen: Met leisteen in huis mag je je verwachten aan een steen met een gegolfd, ruw oppervlak en in matte kleuren die variëren van grijs, donkerblauw en zwart tot groen en rood.
 • Zandsteen: Deze natuursteen heeft een ruwer oppervlak en zachte, warme kleuren. In het algemeen zorgt zandsteen daardoor voor een rustieke uitstraling.
 • Composiet: De gepolijste uitvoering van composiet heeft een effen oppervlak. Het materiaal is in elke kleur beschikbaar en al met een dikte van slechts 12 mm.
Ga je voor natuursteen tegels of keramische tegels in huis?

Uitstraling en afwerking van keramische tegels

Keramische tegels kan je volledig personaliseren. Zo zijn tegels met een dikte van 3 mm mogelijk, maar ook met een dikte van 20 mm. En hoe groot mogen ze zijn? Vind je kleine mozaïektegeltjes (van 1 cm op 1 cm) wel charmant, of ga je liever voor stijlvolle, grote platen van 3 m op 1 m? Ook op vlak van kleur en stijl kan je uit verschillende mogelijkheden kiezen: zachte of felle kleuren, met een parket- of betonlook, … Keramische tegels kunnen in en rondom een woning op zeer uiteenlopende manieren geïntegreerd worden.

Wens je nog extra informatie over keramische tegels of natuursteen tegels, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voordelen keramische tegels

Zowel binnenshuis als buitenshuis kunnen we keramische tegels plaatsen, zoals op je terras, in de keuken of in de veranda. Laat je keramische tegels leggen, dan zal je trouwens niet snel last hebben van ontsierende vlekken of krassen. Bovendien kan je dankzij de vele verschillende uitvoeringen de keramische tegels volledig laten aansluiten bij de rest van je woonstijl. Heb je beslist in welke stijl, kleur en grootte je de keramische tegels plaatsen wilt? Dan zorgen we bij Vloer & Natuursteen Hermans voor een professionele en relatief snelle plaatsing. Nadat ze op je vloer of muur geplaatst zijn, houd je keramische tegels bovendien met een minimum aan onderhoud toch lang mooi.

 

Voordelen natuursteen tegels

Natuursteen is allereerst een uniek natuurproduct dat jarenlang wordt gevormd en gevoed door de natuur. Dat alleen al maakt het interessant om natuursteen (tegels) in je woning te integreren. Doordat het ook zo’n duurzaam materiaal is, biedt natuursteen een heel aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. Andere voordelen zijn dan weer erg natuursteen specifiek: leisteen is bijvoorbeeld een goede warmtegeleider en goed bestand tegen weersinvloeden, en graniet behoudt zijn kleuren goed en is goed bestand tegen krassen en vlekken. Wat dan weer voor alle natuursteen tegels geldt, is dat een beschadigde bovenlaag met de juiste expertise hersteld kan worden. Maar het belangrijkste pluspunt van natuursteen is waarschijnlijk dat het om zo’n mooi product gaat dat de natuur ons schenkt.

Kiezen voor keramische tegels of natuursteen

Wens je nog extra informatie over keramische tegels of natuursteen tegels, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Bij Vloer & Natuursteen Hermans staan we je altijd graag te woord.

 • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

  Fam. Verdonck – Turnhout

 • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

  Fam. De Wachter - Arendonk