Onderhoudstips

Heb je keramische tegels of natuursteen tegels laten plaatsen in huis? Houd ze dan met deze onderhoudstips lang(er) mooi. Vloeren (en wanden) bekleed met keramische tegels of natuursteen vragen geen ingewikkeld onderhoud, maar wel het juiste. Begin bij beide altijd met het verwijderen van de cementsluier na de plaatsing, zo breng je de natuurlijke kleuren en structuur van de tegels opnieuw op de voorgrond. Verder verschilt het onderhoud per type steen, zoals we hieronder toelichten.

Hoe onderhoud je natuursteen?

Na de plaatsing van natuursteen, heb je dus eerst de cementsluier van de tegels verwijderd, maar het is hier ook belangrijk om de tegels te impregneren voor een optimale bescherming. Bij zandsteen, marmer, graniet en blauwe steen doe je dat best met een aangepast onderhoudsproduct, zoals Lithofin Vlekstop. Dat dringt tot diep in de poriën van de natuursteen en maakt ze ook dicht, zodat je op die manier een beschermlaag op de natuursteen tegels legt. Voor leisteen verschilt het onderhoud voor binnen- en buitentoepassingen. Leisteen tegels binnenshuis bescherm je bijvoorbeeld met Lithofin Leisteenolie. Om de kleur en glans op te frissen van graniet, marmer en zandsteen, leg je er één keer per maand ook een laagje Lithofin Glansfilm over. En voor een algemene poetsbeurt van natuursteen tegels, raden we Lithofin Wash & Clean aan, een product dat meteen ook een frisse geur in huis verspreidt.

 

Hoe onderhoud je keramische tegels?

De verschillende soorten natuursteen hebben elk hun eigen kenmerken en vragen daarom deels om een ander onderhoud. Keramische tegels bestaan echter allemaal uit hetzelfde materiaal, waardoor het onderhoud ook hetzelfde is - of je nu keramische tegels hebt liggen die eruitzien als parket, marmer of een ander materiaal. 

Heb je keramische tegels of natuursteen tegels laten plaatsen in huis? Houd ze dan met deze onderhoudstips lang(er) mooi.
Om de tegels lang mooi te houden, raden we daarom aan om geen reinigingsproducten te gebruiken op basis van olie of vette zeep. Dergelijke producten leggen immers een vetlaag op de keramische tegels waar stof en vuil gemakkelijker op blijven liggen. Heb je de tegels per ongeluk wel met zo’n product gepoetst? Dan moet je eerst al het vet van de tegels verwijderen om ze opnieuw volledig proper te krijgen.
Heb je nog een specifieke vraag over het onderhoud van natuursteen tegels of keramische tegels?

Net zoals bij natuursteen vloeren en tegels, bevelen we ook voor keramische tegels de aangepaste onderhoudsproducten van Lithofin aan.

 

Onderhoudstips van Vloer & Natuursteen Hermans

Heb je nog een specifieke vraag over het onderhoud van natuursteen tegels of keramische tegels? Dan helpen we je graag verder bij Vloer & Natuursteen Hermans. De Lithofin onderhoudsproducten die we aanraden, kan je eveneens bij ons kopen. Je vindt bij Vloer & Natuursteen Hermans dus alles om thuis volop te genieten van natuursteen tegels en keramische tegels: kwaliteitsvolle materialen, een professionele plaatsingsdienst én de juiste onderhoudsproducten.

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk