De verschillende soorten natuursteen

Wil je graag een keukenblad in graniet of composiet in huis, vloertegels van blauwe steen of marmer? En hoe mag de natuursteen afgewerkt worden? Vloer & Natuursteen Hermans vertelt je in een notendop wat meer over de verschillende soorten natuursteen die we gebruiken om jouw vensterbank, vloer of tegels mee te realiseren en hoe die diverse soorten natuursteen afgewerkt kunnen worden.

Verschillende soorten natuursteen onder de loep

Welke soorten natuursteen bestaan er allemaal? Wel, je hebt zachte en harde natuursteen, met donkere en lichte kleurtinten, voor binnenshuis en buitenshuis… Elke natuursteen beschikt immers over een paar unieke eigenschappen. Het is aan jou de keuze welk pakketje je het meeste aanspreekt! Van de verschillende soorten natuursteen is blauwe steen bijvoorbeeld de bekendste die zowel binnen als buiten het huis gebruikt kan worden. Dat laatste geldt ook voor graniet, marmer en leisteen, maar verschillen natuurlijk op vlak van uiterlijk. Zandsteen en composiet zijn dan weer meer geschikt voor binnenshuis om bijvoorbeeld tot vloertegels te verwerken. Composiet is echter wel een beetje een vreemde eend in de bijt. Het is niet 100% een natuursteen, maar wordt wel als één van de verschillende soorten natuursteen beschouwd.

Verschillende soorten natuursteen onder de loep.

Werk de diverse soorten natuursteen af zoals jij wilt

Een matte of glanzende look, een effen of ruw oppervlak: je kan de verschillende soorten natuursteen op allerlei manieren afwerken. Je kan je tegels, vloer of vensterbank bijvoorbeeld eerst laten zandstralen voor een ruwe, niet glanzende look. Gaat je voorkeur eerder uit naar het tegenovergestelde, een effen en blinkende steen, dan gaat Vloer & Natuursteen Hermans de natuursteen polijsten

Allerlei soorten natuursteen in onze toonzaal.

Bovendien legt polijsten een soort van beschermlaag op de steen waardoor deze afwerking ideaal is voor vloeren in natuursteen, want het beperkt het slijtageriscico. Voor zij die dan weer een mooi effen oppervlak graag willen combineren met een matte uitstraling is verzoeten de uitgelezen techniek. Door de natuursteen te verzoeten zal je ook genieten van wat zachtere kleuren… Of ga je liever terug naar de oorspronkelijke look van de natuursteen? Dan is kloven de oplossing. Kortom, er bestaan heel wat mogelijkheden om de diverse soorten natuursteen af te werken. Welke afwerking sluit het beste aan bij de rest van je woonstijl? Vloer & Natuursteen Hermans helpt je in je keuze en werkt elke natuursteen professioneel af!

 

Allerlei soorten natuursteen in onze toonzaal

Kiezen voor natuursteen in en rondom je huis is al een eerste stap. Nu valt er enkel nog te beslissen welke soorten natuursteen je het meeste aanspreken en hoe de natuursteen mag afgewerkt worden. Ben je er nog niet helemaal uit? Kom dan langs in de toonzaal van Vloer & Natuursteen Hermans in Lichtaart waar je de verschillende mooie soorten natuursteen kan ontdekken!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk