Tegels kopen? Ons advies!

Kiezen voor pure natuursteen tegels of voor de veelzijdigheid van keramische tegels is één aspect. Ga je tegels kopen, dan zijn er echter nog een aantal andere zaken om aandacht aan te besteden. Laat je bij je tegelkeuze leiden door het advies van Vloer & Natuursteen Hermans.

Tegels kopen afhankelijk van de ruimte

In een keuken moeten tegels al wat meer tegen een stootje kunnen dan in een slaapkamer. Wanneer je ons brede gamma tegels doorneemt, dan kan je dus best stevigere tegels kopen om in de keuken te leggen, in vergelijking met de slaapkamer of de bureauruimte. Vloertegels die ideaal zijn voor intensief gebruik, zijn bijvoorbeeld keramische tegels, die bovendien in heel uiteenlopende stijlen en kleuren te verkrijgen zijn.

 

Tegels kiezen: prijs versus kwaliteit

Je vindt bij ons natuursteen en keramische tegels in verschillende prijsklassen. Welke vloertegels, terrastegels of wandtegels je ook kiest, kwaliteit haal je sowieso in huis. Het is trouwens niet zo dat duurdere tegels kopen gelijk staat aan betere kwaliteit. Bij natuursteen zou de hogere prijs bijvoorbeeld kunnen wijzen op exclusiviteit, namelijk de beperkte hoeveelheid waarin dat type natuursteen beschikbaar is. Voor meer informatie over de prijzen van de verschillende soorten tegels (natuursteen en keramiek) kan je steeds bij Vloer & Natuursteen Hermans terecht.

Kiezen voor pure natuursteen tegels of voor de veelzijdigheid van keramische tegels is één aspect.

Lichte of donkere, kleine of grote tegels kopen?

Wil je tegels leggen, let dan op de grootte van de ruimte. Gaat het om een kleine ruimte, dan kan je die visueel vergroten met grote tegels in een lichte kleur. Wil je een grote ruimte kleiner doen lijken (voor bijvoorbeeld een gezelligere sfeer), dan kan je donkere en kleinere tegels kopen. Dit principe van licht/donker en groot/klein kan je trouwens zowel op vloeren als op wanden toepassen!

Bij Vloer & Natuursteen Hermans kan je tegels kopen die je als vloertegels én als wandtegels kan gebruiken.

Enkel vloertegels of ook wandtegels plaatsen?

Bij Vloer & Natuursteen Hermans kan je tegels kopen die je als vloertegels én als wandtegels kan gebruiken. Wanneer je dus graag een rustgevend en extra ruimtelijk effect creëert bij je thuis, laat dan vloertegels ook als wandtegels leggen met dezelfde look en afwerking. Marmer, blauwe steen, hout of beton: kies hierbij voor echte natuursteen of voor de imitatiemogelijkheden van keramische tegels.

 

Welke tegels kiezen?

Tegels kopen, dat doe je uiteraard allereerst op basis van je persoonlijke interieurwensen

Durf hierbij te spelen met de diverse groottes en kleuren waarin natuursteen tegels en keramische tegels beschikbaar zijn. Heb je je keuze gemaakt? Dan kan je de tegels kopen bij Vloer & Natuursteen Hermans en professioneel laten plaatsen bij je thuis.
  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk