Tegels plaatsen: een vak apart

Zou je graag een kwaliteitsvolle tegelvloer in huis hebben van natuursteen of keramische tegels? Dan gaat daar een correcte plaatsing aan vooraf. Bij Vloer & Natuursteen Hermans kennen we de regels van de kunst en komen we met plezier diverse soorten keramische tegels of natuursteen tegels plaatsen bij je thuis. Enkele plaatsingstips?

Tegels plaatsen op de juiste ondergrond

Om een mooie tegelvloer als resultaat te hebben, is een correcte ondergrond van essentieel belang. Die moet droog, effen en stabiel zijn. Het spreekt immers voor zich dat een oneffen ondergrond ook een oneffen vloer als resultaat zal geven. Door aandacht te besteden aan een correcte ondergrond, zal je achteraf dus niet met vervelende (prijzige) herstellingswerken zitten, maar zal je tegelvloer eruitzien zoals het hoort.

 

Natuursteen tegels of keramische tegels plaatsen: verschil

Natuursteen is een product gecreëerd door de natuur. Daardoor kunnen kleuren en hoeveelheden variëren, maar ook diktes. Wanneer we natuursteen tegels plaatsen, doen we dat dus op een mortelbed om eventuele dikteverschillen op te vangen. Keramische tegels, daarentegen, worden door de mens vervaardigd en zijn altijd even dik. Deze tegels kunnen dus altijd verlijmd worden op een uitgeharde chape, in tegenstelling tot natuursteen.

Zou je graag een kwaliteitsvolle tegelvloer in huis hebben van natuursteen of keramische tegels?

Tegels plaatsen: hoe lang duurt het?

Natuursteen tegels of keramische tegels plaatsen hangt op vlak van plaatsingstijd af van het type ruimte. Staat er een open haard of schouw in de kamer, is er een hoogteverschil verwerkt in de vloer of staat er een keukeneiland in het midden van de ruimte? De tegels leggen vergt dan iets meer tijd omdat er meer hoeken en kantjes verwerkt moeten worden. Heeft de vloer echter een eenvoudige vorm en zijn er geen andere woonelementen om rekening mee te houden, dan kunnen we de tegels leggen met een snellere plaatsingstijd. De duurtijd hangt dus af van het snijwerk dat in grote of mindere mate uitgevoerd moet worden op de tegels. Ligt de tegelvloer er? Dan kan je er na ongeveer twee dagen al over wandelen.

Keramische tegels leggen zou je nog zelf kunnen doen, maar natuursteen tegels is een hele andere karwei.

Zelf tegels plaatsen?

Wil je zelf tegels plaatsen in je woonkamer, veranda of keuken? Ga dan eerst te rade bij een ervaren plaatser voor wat nuttige tips. Keramische tegels leggen zou je nog zelf kunnen doen, maar natuursteen tegels is een hele andere karwei. We raden je dan ook aan om hier de ervaring en kennis van een professionele plaatser in te roepen, zoals Vloer & Natuursteen Hermans. Je komt bij ons de tegels kiezen die je bij je thuis wenst en dan komen wij op efficiënte en professionele wijze de tegels plaatsen. Geen zorgen voor jou dus! Wil je toch zelf aan de slag gaan, gebruik dan zeker het juiste gereedschap, voorzie extra tegels (voor het geval dat er een paar beschadigd raken), gebruik voegkruisjes om de voegen even breed te houden en verspreid de lijm met een ribbelpatroon op de ondergrond voor een betere hechting van de tegels.

Laat je tegels plaatsen door Vloer & Natuursteen Hermans

Vertrouw op de kennis van Vloer & Natuursteen Hermans voor de plaatsing van je keramische tegels of natuursteen tegels. Bekijk ons uitgebreide gamma tegels, beslis welke je waar in huis wenst en dan komen wij de tegels plaatsen bij je thuis. Meer info nodig? Kom langs in onze toonzaal in Lichtaart, mail ons of bel ons!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk