Vloeren leggen: tips van een vakexpert

Hygiënische vloeren, moderne vloeren, onderhoudsvriendelijke vloeren… Overal in huis kan je genieten van de voordelen van vloeren in natuursteen en keramische tegels. Als vakexpert geven we je hier alvast wat handige tips mee voor een goede plaatsing van de vloeren bij je thuis!

 

Gebruik de tegels op je vloeren ook als wandtegels!

Op zoek naar rust in huis? Probeer dan eens om dezelfde tegels op je vloeren en muren te gebruiken. Je zal een instant gevoel van rust om je heen voelen, in eender welke ruimte. Plaats bijvoorbeeld mooie tegels in zandkleur op de vloeren en muren van je badkamer of keuken en ervaar zelf welke sfeer er heerst…! Belangrijk om weten is dat je vloertegels wel als wandtegels kan gebruiken, maar niet omgekeerd. Wandtegels zijn immers minder hard gebakken waardoor ze snel beschadigd zouden geraken als er veel op gelopen wordt.

Gebruik de tegels op je vloeren ook als wandtegels!
Overal in huis kan je genieten van de voordelen van keramische vloeren en tegels.

Onderhoud je vloeren op de juiste manier

Vloeren van keramische tegels of in natuursteen vergen niet veel onderhoud, maar wel het juiste. De eerste stap is de cementsluier verwijderen die op de tegels ligt om de natuurlijke kleuren en structuur opnieuw naar boven te brengen. Om keramische vloeren daarna regelmatig te reinigen gebruik je best geen reinigingsproducten die olie of vette zeep bevatten. Zulke producten leggen een soort van vetlaag op de tegels waar stof en vuil gemakkelijk op blijven liggen. Vloeren in natuursteen impregneer je dan weer best om ze goed te beschermen. Gebruik dus vanaf dag één de juiste onderhoudsproducten op je vloeren en houd ze proper zonder veel moeite!

Dakterrassen bekleed met mooie vloeren

Vloer & Natuursteen Hermans plaatst zowel binnen als buiten moderne vloeren. Dat wil dus zeggen dat je ook bij ons terecht kan voor de vloeren van een dakterras! Hier passen we altijd wat handige trucjes toe voor een stijlvolle én praktische vloer. Zo plaatsen we de tegels op tegeldragers zodat ze er gemakkelijk af te halen en weer op te plaatsen zijn bij problemen aan de dakdichting. Wanneer we dergelijke vloeren op een dakterras leggen, gebruiken we bovendien open voegen opdat het water eenvoudig kan worden afgevoerd onder de tegels. Keramische vloeren of tegels in natuursteen leggen op dakterrassen? Vloer & Natuursteen Hermans weet hoe het moet!

 

Keukens met propere vloeren

In de keuken wordt er al eens snel saus of drinken gemorst. Om alles proper te houden, vraagt een keuken daarom om een regelmatige poetsbeurt. Om dat werkje voor je vloeren te vergemakkelijken gebruiken we bij Vloer & Natuursteen Hermans speciaal voegsel dat eenvoudig te reinigen is en bovendien bestand is tegen water.

Deskundige plaatsing van diverse soorten vloeren.

Maar hoe minder voegen er zijn, hoe hygiënischer de vloeren eigenlijk zijn. Daarom maken we in ons atelier bijvoorbeeld grote tegels op maat in natuursteen of keramiek die we professioneel op je keukenvloer komen leggen. Grote tegels, dat betekent minder voegen en minder voegen, dat betekent meer hygiënische vloeren!

 

Deskundige plaatsing van diverse soorten vloeren

Vloer & Natuursteen Hermans is al jaren actief in de wereld van keramische tegels en vloeren in natuursteen. Dankzij die ervaring weten we als geen ander hoe terrastegels, keukentegels en badkamertegels correct geplaatst moeten worden. Contacteer ons op 014/43 96 31 of op info@vloeren-hermans.be voor moderne vloeren bij jou thuis!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk