Een geschikte vloer voor vloerverwarming

Warme voeten in de winter en een aangename warmte doorheen de hele kamer: vloerverwarming leggen, dat zorgt ervoor dat je lekker warm zit. Om ten volle te kunnen genieten van vloerverwarming, is het echter van groot belang om aandacht te besteden aan het juiste type vloerbekleding. Natuursteen tegels en keramische tegels vormen hier een ideale oplossing als tegelvloer.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Bepaalde soorten vloeren werken te isolerend waardoor ze de warmte van de vloerverwarming niet voldoende en gelijkmatig kunnen verspreiden in de ruimte. Daarnaast moet de vloer uiteraard ook bestand zijn tegen de (hoge) temperaturen van de vloerverwarming. Aangezien natuursteen tegels en keramische tegels warmte goed kunnen geleiden én verdragen, zijn beide materialen prima geschikt om op vloerverwarming te plaatsen. Vloertegels van natuursteen of keramiek slaan warmte ook beter op, en dus geniet jij lang van een gezellige warmte in huis.

 

Tips voor tegelkeuze bij vloerverwarming

Kies om te beginnen voor stevige tegels – natuursteen en keramische tegels bieden je hierbij de nodige stevigheid. Bepaalde soorten natuursteen zijn echter minder geschikt, omdat die na verloop van tijd zouden kunnen barsten door het constant uitzetten en inkrimpen. Natuursteen tegels blijven, net zoals keramische tegels, desalniettemin wel de meest geschikte vloerbekleding bij vloerverwarming. Let daarnaast ook op met de grootte van de tegels: te grote tegels kunnen loskomen of scheuren.

Kies om te beginnen voor stevige tegels – natuursteen en keramische tegels bieden je hierbij de nodige stevigheid.

Plaatsingstips voor tegelvloer bij vloerverwarming

Ga je natuursteen tegels of keramische tegels op je vloerverwarming leggen, laat de vloerverwarming dan eerst al een keer volledig opwarmen en afkoelen zodat de dekvloer al een keer uitgezet en gekrompen is. Besteed ook aandacht aan een correcte ondergrond om een mooie plaatsing van je tegelvloer te garanderen. 

Vloerverwarming met natuursteen of keramische tegels.

Wanneer je de tegels dan gaat plaatsen, zet je de vloerverwarming af en wacht je daarna ook een tijdje om ze aan te zetten. Een laatste belangrijke tip is om uitzettingsvoegen of elastische voegen te voorzien tussen je natuursteen tegels of keramische tegels. Door het opwarmen en afkoelen van de vloer, is er een continue beweging van uitzetten en inkrimpen. Dankzij uitzettingsvoegen vermijd je barsten in je tegelvoer.

 

Vloerverwarming met natuursteen of keramische tegels

Wil jij ook plaats besparen en in de winter altijd warme voeten hebben binnenshuis? Laat dan vloerverwarming leggen met een mooie vloer van natuursteen tegels of keramische tegels erbovenop. Je zal geen geitenwollen sokken, pantoffels of tapijten nodig hebben om het warm te hebben, én je geniet van een prachtige, duurzame vloer. Voor de verschillende uitvoeringen en afwerkingen van natuursteen en keramische tegels, net zoals voor de plaatsing ervan, staan we bij Vloer & Natuursteen Hermans altijd voor je klaar.

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck – Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk