Zandsteen: zacht en duurzaam

Deze superzachte natuursteen kenmerkt zich vaak door een wat ruwer oppervlak in combinatie met zachte, warme kleuren. De rustieke uitstraling van zandsteen heeft dan ook al vele harten gewonnen. Ben je op zoek naar een natuursteen met die eigenschappen? Wel, dan heb je hem nu gevonden!

 

Zandsteen, een blikvanger binnenshuis

Zandsteen kan je buiten gebruiken, maar Vloer & Natuursteen Hermans adviseert je om de natuursteen enkel binnenshuis te gebruiken. Het is namelijk zeer zacht materiaal, in vergelijking met de andere soorten natuursteen waar we mee werken. Laat dat je echter niet weerhouden om zandsteen als een echte blikvanger in je huis te integreren. Bekleed je vloer bijvoorbeeld met knappe tegels gemaakt van zandsteen of maak van je schouw een pièce unique. Je kan er ook je binnendeuren mee versieren en dezelfde stijl zelfs laten terugkomen in de deurdorpel. Kom anders gewoon even langs bij Vloer & Natuursteen Hermans in Lichtaart waar we je graag elke mogelijkheid van zandsteen nog verder toelichten.

 

Bescherm de schoonheid van zandsteen

Zandsteen is een mooi natuurproduct, maar ook erg poreus. Daarom raadt Vloer & Natuursteen Hermans je aan om de natuursteen na de plaatsing te beschermen met een laagje van het product Lithofin Vlekstop. Zandsteen blijft echter gevoelig aan vlekken en krassen, ook nadat je er een beschermlaag op hebt aangebracht. Anderzijds is zandsteen wel gemakkelijk op te poetsen, net omdat het zo’n zacht materiaal is… Om de unieke eigenschappen van de natuursteen toch zo goed mogelijk te behouden, onderhoud je zandsteen best op regelmatige basis met Lithofin Wash & Clean dat bovendien voor een frisse geur in huis zal zorgen! Eén keer per maand kan je de steen ook behandelen met Lithofin Glansfilm zodat je kan blijven genieten van de mooie kleur en glans van zandsteen.

 

Tip van de experten: zandsteen bij je thuis

Dankzij onze ervaring met zandsteen heeft Vloer & Natuursteen Hermans ondervonden dat zandsteen best enkel binnen wordt gebruikt. Het is namelijk een erg zachte natuursteen die buiten gemakkelijk water en algen absorbeert waardoor zandsteen snel groen wordt. Wil je dat dus liever vermijden, dan raden we aan om het gebruik van zandsteen te beperken tot binnenshuis!

 

Zandsteen bij je thuis? Contacteer Vloer & Natuursteen Hermans!

Zandsteen past perfect in een modern, strak interieur waar je toch nog die warme gezelligheid wil bewaren. Ben je overtuigd van de uitstraling en eigenschappen van deze natuursteen? Dan komt Vloer & Natuursteen Hermans je vloer, schouw of dorpel verrijken met prachtige zandsteen. Geef ons een belletje of bezoek onze toonzaal om dit natuurproduct verder te ontdekken en er ook bij jou thuis van te genieten!

  • "We waren aan het verbouwen en wilden graag de keuken onder handen nemen. Vloer & Natuursteen Hermans is prachtige wandtegels in graniet komen plaatsen!"

    Fam. Verdonck ‚Äď Turnhout

  • "Keramische terrastegels leken ons wel leuk voor op ons dakterras. Voor een professionele plaatsing konden we rekenen op de expertise van Vloer & Natuursteen Hermans."

    Fam. De Wachter - Arendonk